Introductie

Ik ben Daphne van Nieuwkasteel, eigenaar van Edelweiss Saddlery.  Ik ben van jongs af aan al paardengek geweest en ben begonnen met rijden toen ik 9 jaar oud was. Natuurlijk wilde ik graag  een eigen pony en na hard sparen heb ik op mijn 16e een haflinger merrie gekocht, Nikita. Daar begon ook mijn zadel avontuur. Mijn pony heeft namelijk geen schoft, is aardig breed, rondgeribt,introductie overbouwd en heeft een korte rug. Ik heb heel veel gelezen en wat zadels geprobeerd, maar uiteindelijk gekozen om een goede zadelmaker te laten komen. Dit hele proces heeft mij erg geïnteresseerd en het balletje is gaan rollen. Ik heb in 2013 het MSFC Master Saddle Fitting Consultant diploma behaald en sinds eind 2016 ben ik ook gediplomeerd Qualified Saddler MSFC. De MSFC opleidingen worden in samenwerking met The Society of Master Saddlers uit Engeland gegeven, je wordt dan ook gedoceerd en geëxamineerd door Master Saddlers uit Engeland.

Nikita is ook de reden waarom ik voor de naam ‘Edelweiss Saddlery’ heb gekozen. Omdat met haar mijn interesse in zadels is begonnen wilde ik het graag uiten in de naam. De edelweiss bloem is het brandmerk van de haflinger en dus is het Edelweiss Saddlery geworden.

Er bestaan geen twee dezelfde paarden en ook geen twee dezelfde ruiters, hierdoor blijft het een interessante uitdaging om een goed passend zadel voor beide te vinden. Paarden doen veel voor ons, ik vind het daarom belangrijk om ze een zo goed mogelijke verzorging te geven. Goed passend harnachement hoort daar ook bij!

20140411_154427site