Reparaties & Onderhoud

U kunt bij Edelweiss Saddlery terecht voor verschillende reparaties aan zadels, hoofdstellen en andere lederwaren. Alle reparaties worden met de hand uitgevoerd.

U kunt de volgende reparaties laten uitvoeren:zadel reparaties

  • Opnieuw vullen en bijvullen van zadels
  • Vervangen singelstoten
  • Gewone singelstoten omzetten naar V-web en balance strap
  • Repareren scheuren in zitting van het zadel (complete zitting vervangen doe ik niet).
  • Rivets vervangen in de zadelboom
  • Gespen en passanten hoofdstel vervangen
  • Onderdelen van een hoofdstel laten inkorten/repareren
  • Reparaties aan andere lederen artikelen; u mag altijd mailen met een reparatie aanvraag, voeg hierbij ook foto’s toe.

 Zadels bijvullen en opnieuw opvullen

Een zadel dient bij regelmatig gebruik 1x per 2 á 3 jaar opnieuw te worden opgevuld. Oude vulling gaat klonteren of vervilten wat hobbels en gaten veroorzaakt in de vulling. Dit kan voor drukkingen en ongemak zorgen bij het paard. Mocht tijdens een zadelpasconsult blijken dat uw zadel opnieuw gevuld moet worden dan kan dat voor u gedaan worden. U heeft bij Edelweiss Saddlery de keuze uit twee opties; zuiver schapenwol en zuiver schapenwol met lining. Schapenwol is zacht en verend voor de paardenrug en verdeeld de druk goed. Lining bestaat uit twee verschillende soorten schuim en wordt aangebracht in het kussen aan de kant van de paardenrug, het zorgt ervoor dat het kussenoppervlak nog vlakker en zachter blijft. Een nieuw gevuld zadel wordt altijd nagemeten en eventueel aangepast aan het paard. Na ongeveer 20 rij uur dient de ligging opnieuw te worden gecontroleerd (de vulling zakt altijd iets in) en indien nodig wordt het zadel bijgevuld. Bijvullen gebeurt ter plekke. Als u uw zadel bij Edelweiss Saddlery opnieuw laat vullen zit het pasconsult, na-passen en de vervolgcontrole na 20 rij uren bij de prijs inbegrepen.

zadel vullen

 Onderhoud

Geen zin (of tijd) om uw zadel en/of hoofdstel in te vetten? Dat is geen probleem, dat kan ik voor u doen! Zie het als een service beurt voor uw lederwaren. Alles wordt grondig schoongemaakt en alles wordt nagekeken (stiksels, gespen, singelstoten ect). Eventuele reparaties kunnen gelijk worden uitgevoerd(reparaties niet bij de prijs inbegrepen).

Zadel

€ 15,00

2 voor €25,00

Hoofdstel

€ 15,00

2 voor €25,00

Zadel & Hoofdstel

€ 25,00

Halster

€ 10,00

2 voor €15,00

reparatiedag